Lampsontew | Waarom is een goede verlichting zo belangrijk?
15788
post-template-default,single,single-post,postid-15788,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Waarom is een goede verlichting zo belangrijk?

Waarom is een goede verlichting zo belangrijk?

Het is belangrijk voor een organisatie om een goede verlichting te hebben op kantoor of de werkplaats. Zo heeft een kantoor een rustige sfeer nodig om goed te kunnen werken en de klanten mogen niet in het donker terecht komen wanneer ze een winkel binnenstappen. LED Design Holland vertelt in dit artikel meer over verlichting en waarom goede verlichting zo belangrijk is.

Bepalen van de sfeer

Op het moment dat een klant een winkel binnenstapt voelt deze direct een bepaalde sfeer. De verlichting speelt hierin een belangrijke rol. De keuze voor verlichting moet dan ook goed over worden nagedacht. Welke sfeer wil je creëren? Moet deze rustgevend zijn voor bijvoorbeeld op een kantoor of juist het licht heel nadrukkelijk aanwezig zijn voor bij een voorgevel van een winkel zodat het opvalt bij potentiële klanten.

Een goed lichtplan samenstellen

Op het moment dat je een bepaald idee in het hoofd hebt is het belangrijk om een goed lichtplan samen te laten stellen. Hierbij kan het beste een specialist benaderd worden. Dit biedt dan de mogelijkheid om het ideale plan te laten creëren mede door de input van jouw organisatie. Een specialist in verlichting kan dit lichtplan op basis van hun eigen expertise doen. Op basis van hun ervaring weten ze vaak heel goed hoe een bepaalde sfeer gecreëerd kan worden. Uiteindelijk blijft de stem van de organisatie doorslaggevend.

Goede verlichting kan kosten besparen

Door te kiezen voor de goede verlichting kunnen er ook kosten worden bespaart. LED verlichting kan op de lange termijn erg veel kosten besparen. Wellicht is de aanschafwaarde wel hoger bij LED verlichting, zodat op korte termijn dit niet goedkoper is. Verlichting koop je echter niet voor de korte termijn. Daarbij wil je dat deze zo lang mogelijk meegaat. Zo draait LED verlichting veel meer branduren dan haar alternatieven en gebruikt het ook de energie nog eens beter. Spaarlampen zetten energie ook nog eens voor een groot gedeelte om in warmte, terwijl LED verlichting dit optimaal kan omzetten in licht.