Lampsontew | Voordelen van het hebben van goede tuinverlichting
15718
post-template-default,single,single-post,postid-15718,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Voordelen van het hebben van goede tuinverlichting

Voordelen van het hebben van goede tuinverlichting

Het hebben van een goede tuinverlichting is zeer aan te raden. Het kan het karakter van je woning versterken, maakt je tuin gezelliger en vergroot ook de veiligheid rondom je woning. Er is een ruime keuze aan verschillende collecties buitenlampen en tuinverlichting. Zo kun je kiezen uit lampen die een romantisch uiterlijk hebben, of juist weer een meer klassieke uitstraling. Ook kun je kiezen uit verschillende soorten materialen of verlichtingsvormen.

Het is handig van te voren te bepalen welke rol je tuinverlichting moet gaan spelen. Als je het doel weet kun je namelijk makkelijker voor een bepaalde soort lamp kiezen. Zo kan patio verlichting of terrasverlichting je tuin doen opfleuren, net als wanneer je lichtjes in een boom of plant gaat hangen. Je kunt hierbij denken aan outdoor lichtslingers. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor LED spotjes en lampen die een zachte kleur uitstraling geven. Je kunt ook kiezen voor wandlampen, sokkels of tuinpalen om de tuin van algemene verlichting te voorzien of je kunt de donkere hoeken verlichten door spots en vloerverlichting aan te brengen. Wanneer je op zoek bent naar tuinverlichting ten behoeve van het vergroten van de veiligheid rondom je huis, kun je beter kiezen voor schijnwerpers en breedstralers met bewegingsmelders of een sensor. Deze kunnen ongewenste nachtelijke bezoekers ontmoedigen en zelfs voorkomen.

Er bestaan meerdere type lampen waar je uit kunt kiezen. Zo zijn solar lampen milieuvriendelijk en een goedkope optie. Het is een duurzame vorm van verlichting omdat het nauwelijks vervangen hoeft te worden. Deze lampen hebben geen elektriciteit nodig maar alleen speciaal ontworpen batterijen. Deze slaan de energie van de zon de hele dag op en gaan daarna automatisch aan wanneer het begint te schemeren in de tuin. Ook kun je kiezen voor LED- verlichting. Deze lampen zijn wel wat duurder in aanschaf maar ze hebben een lange levensduur en zijn relatief energiezuinig. Verder kun je ook nog kiezen voor 12 volt verlichting. Deze geeft dan wel laagspanning, het geeft wel voldoende licht om je tuin sfeervol te kunnen verlichten. De lampen zijn gemakkelijk aan te sluiten en ze zijn veilig en redelijk energiezuinig.

Wanneer je lichten wil aanbrengen in je tuin, is het handig om een plan hiervoor te maken. Zo moet je goed nagaan waar de verlichting precies moet komen, dat wil zeggen dat je van te voren al bedenkt waar alle kabels in de grond moeten komen om voor een goede verlichting te zorgen. Verschillende delen van je tuin hebben weer verschillende soorten verlichting nodig. De plekken in je tuin die waarschijnlijk de meeste verlichting vereisen, zijn bijvoorbeeld paden, ingangen en terrassen. Ook is het handig om deuren op te lichten en gebieden die vaak gebruikt worden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor lantaarnstijl wandlampen, om de entree van je huis te verlichten en je huis tegelijk een uitnodigende uitstraling te geven.

Wanneer je gebruik wil maken van accentverlichting, kun je bijvoorbeeld kiezen voor spotlights. Deze kunnen namelijk met een omhoog of juist omlaag stralend licht een bepaalde plant of boom in het licht zetten en extra sfeer creeƫren. Ook een hangende lantaarn met de uitstraling van kaarslicht kan zorgen voor een warme en intieme sfeer. Je kunt deze aan een boomtak hangen of op de tegels van je terras plaatsen.
Naast verlichting, zijn er meerdere manieren te bedenken om extra gezelligheid in je tuin toe te voegen. Fonteyn is een webshop welke bijvoorbeeld diverse Tuinmeubelen aanbiedt die een warme touch kunnen geven. Zo kun je een loungehoekje inrichten om je tuin een romantische uitstraling te geven. Kijk maar eens op Loungebanken. Succes met het opvrolijken van je tuin!