Lampsontew | Tips voor het aanschaffen van buitenverlichting
15694
post-template-default,single,single-post,postid-15694,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Tips voor het aanschaffen van buitenverlichting

Tips voor het aanschaffen van buitenverlichting

Het kiezen van de juiste buitenverlichting is lang niet even makkelijk en je zult rekening moeten houden met verschillende zaken. In dit artikel geven we jou een overzicht waar je rekening mee moet houden om zodoende de juiste buitenverlichting aan te schaffen. Lees snel verder wanneer je op het punt staat om tuinverlichting aan te schaffen.

Er zijn meerdere soorten tuinverlichting te onderscheiden. Ten eerste kun je denken aan functionele verlichting. Dit is regelmatig verspreid verlichting, zodat je wat kunt zien wanneer je door je tuin heen loopt. Daarnaast is er accent buitenverlichting, wat ervoor zorgt dat bepaalde elementen in de tuin extra verlicht worden. Tot slot kennen we sfeerverlichting wat bijdraagt aan extra sfeer in de tuin. Alvorens je besluit welke verlichting je nodig hebt, is het handig om meer van deze verlichting af te weten.

Het maken van een licht- kabelplan

Alvorens je jouw tuin gaat inrichten is het handig om een licht-kabelplan te maken. Doe je dit pas wanneer de tuin al aangelegd is dan kan het zijn dat je dubbel werk moet doen. Het is belangrijk dat tuinverlichting op de juiste manier aangelegd worden, zodat je jaren plezier kunt hebben van de verlichting. Wanneer je hier van te voren goed over nadenkt weet je precies wat van kabels je moet aanleggen en waar de kabels aangelegd moeten worden.

Zoals al eerder aangegeven zijn lampen voor buiten onder te verdelen in drie categorie├źn. Er zijn een aantal plekken waar je functionele verlichting nodig hebt, zoals bij het gangpad, bij de garage, bij het terras, bij de achterdeur en bij de carport mocht je deze hebben. Accent verlichting leg je aan bij elementen in de tuin die extra vaak gebruikt worden of die je extra onder de aandacht wilt brengen, denk bijvoorbeeld aan het terras, een mooie boom of op het balkon.

Vervolgens zal je ook sfeervolle verlichting moeten aanleggen. Vaak is de kleur van dit licht geel, zodat het beter te verdragen is voor de ogen en daarnaast straalt geel meer sfeer uit. Je kunt sfeervolle verlichting plaatsen bij het terras of over de hele tuin verspreid. Tot slot kun je denken aan beveiliging verlichting. In dit geval is het slim om een lamp te hebben die aanspringt wanneer er iemand loopt. Daarnaast is het slim om de achterdeur extra te verlichten en hetzelfde geldt voor de carport en de garage, zodat het binnendringers eerder afschrikt.

Kun je de verlichting en kabels zelf aanleggen?

Het is mogelijk om verlichting en kabels zelf aan te leggen. Wanneer je het nog nooit eerder hebt gedaan is het wellicht slimmer om iemand hiervoor in te huren of om het met iemand samen te doen. Wanneer je van jezelf handig bent kun je aan de hand van Youtube videos aan de slag gaan. Er zijn daarbij wel een aantal basisregels die gehanteerd moeten worden t.a.v. de veiligheid. In dit geval zal je de elektriciteit moeten afsluiten wanneer je de verlichting en kabels gaat aansluiten. Daarbij is het aan te raden om hier alleen mee aan de slag te gaan wanneer het droog weer is.

De kosten voor buitenverlichting en kabels kunnen behoorlijk hoog oplopen, waardoor het een stuk voordeliger zou zijn wanneer je dit zelf kan aanleggen. Op het internet is het slim om de prijzen van buitenverlichting met elkaar te vergelijken. We raden je wel aan om alleen voor kwaliteit te kiezen, zodat de verlichting een aantal jaar mee gaat. Daarnaast is het slim om voor duurzame verlichting te kiezen waar je op de lange termijn geld mee zult besparen. Meer weten over buitenverlichting? Raadpleeg dan de link.